Karhulan työväennäyttämö Kyminsuu Kesäteatteri

Vaahteramäen Eemeli

Taavi Vartia ohjaa Anstrid Lindgrenin rakastetun klassikon Vaahteramäen Eemeli Kyminlinnaan ensi kesänä!

VAAHTERAMÄEN EEMELI KYMINLINNASSA KESÄLLÄ 2020

Osta liput Kyminlinnan Eemeli -kesäteatterinäytelmään tästä: https://www.lippu.fi/artist/kyminlinnan-kesateatteri

Astrid Lindgrenin valloittavan klassikko tullaan näkemään Kyminlinnan kesäteatterissa tulevana kesänä. Näytelmän rooleissa loistavat mm. Marita Taavitsainen, Veeti Kallio ja Thelma Siberg.

Kotkan ja Nurmijärven kesäteattereiden välisenä yhteistuotantona toteutettavan Eemelin kesäteatteriesitykset aloitetaan Kyminlinnassa kesäkuun alussa, josta näytelmä siirtyy heinäkuussa alkuperäiselle näyttämölleen Taaborinvuorelle.

Taavi Vartia ohjasi kesällä 2013 Taaborinvuorelle juhlanäytelmän Astrid Lindgrenin alkuperäiskäsikirjoituksesta Vaahteramäen Eemeli. Tuolloin tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Lindgren kirjoitti ensimmäisen Eemeli -teoksena. Nyt Vartian kiitelty ohjaus herää uudelleen eloon osittain uudella kokoonpanolla kesällä 2020.

Pellavapäinen pojanviikari kujeilee vanhaan tuttuun tapaan vieden kaikenikäiset katsojat ikimuistoiseen seikkailuun – kepposten ja metkujen iättömään maailmaan. Maailmaan, jossa sattuu ja tapahtuu, ja jossa itkut päättyvät nauruun, syyllisyys ja katumus anteeksiantoon. Luvassa on takuuvarma ja korkeatasoinen teatterielämys täynnä riemua, suuria tunteita, musiikkia… ja tietysti kepposia.

Oikein hyvää ja kohti kaikkien aikojen kesää vievää vuotta 2020!
www.kyminsuu.fi

Vaahteramäen Eemelin teatteriversio mukailee perinteistä tarinaa.

Taavi Vartia on tunnettu lukuisista suurista tv-draamaohjauksistaan ja koko perheen seikkailuelokuvistaan. Hänen viimeaikaisimpia töitään ovat Keisari Aarnio (ohjaajat JP Siili ja Taavi Vartia), Syke -draamasarja kaudet 3 ja 5, elokuvat Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus, Rölli ja kultainen avain sekä Lomasankarit. Parhaillaan hän ohjaa suurta draamakomediaa (Elisa/Nelonen/Warner Bros Finland) ja Taaborinvuorelle hän on ohjannut menestysnäytelmiä jo 11 kesänä peräkkäin.