Karhulan työväennäyttämö Kyminsuu Kesäteatteri

Vaahteramäen Eemeli

Taavi Vartia ohjaa Anstrid Lindgrenin rakastetun klassikon Vaahteramäen Eemeli Kyminlinnaan ensi kesänä!

 

 Vartian kiitelty ohjaus herää eloon osittain uudella kokoonpanolla Kyminlinnan kesäteatterissa kesäkuussa 2020. Pellavapäinen pojanviikari kujeilee vanhaan, tuttuun tapaan, vieden kaikenikäiset katsojat ikimuistoiseen seikkailuun – kepposten ja metkujen iättömään maailmaan. Maailmaan, jossa sattuu ja tapahtuu, ja maailmaan, jossa itkut päättyvät nauruun, syyllisyys ja katumus anteeksiantoon.

Vaahteramäen Eemelin teatteriversio mukailee perinteistä tarinaa.

– Toki minä ja työryhmäni tuomme mukaan oman kädenjälkemme, koska sitä meiltä odotetaan, mutta sisällöllisesti pysymme tiukasti alkuperäistekstissä. Noudatamme alkuperäisteosta myös näytelmän musiikkiosuuksissa, joissa tullaan kuulemaan Suomessa harvemmin esitettyjä alkuperäiseen näytelmäversioon kuuluvia lauluja. Uskallan luvata, että luvassa on näytelmä, joka riemastuttaa ja koskettaa, Taavi Vartia sanoo.

Taavi Vartia on tunnettu lukuisista suurista tv-draamaohjauksistaan ja koko perheen seikkailuelokuvistaan. Hänen viimeaikaisimpia töitään ovat Keisari Aarnio (ohjaajat JP Siili ja Taavi Vartia), Syke -draamasarja kaudet 3 ja 5, elokuvat Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus, Rölli ja kultainen avain sekä Lomasankarit. Parhaillaan hän ohjaa suurta draamakomediaa (Elisa/Nelonen/Warner Bros Finland) ja Taaborinvuorelle hän on ohjannut menestysnäytelmiä jo 11 kesänä peräkkäin.

– Rooleissa tullaan joka tapauksessa näkemään jälleen useita tunnettuja, valovoimaisia esiintyjiä. Eemeliksi ja Iidaksi roolitamme tälläkin kertaa ihan oikeasti lapsinäyttelijät, ja heidät etsimme koe-esiintymisten kautta Kotkan seudulta, Vartia sanoo.